de Trompet als Tovertuin

Dat spelen belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind, hoeft geen betoog. Dagcentrum de Trompet springt dan ook mee op de kar van de Tovertuin, een samenwerkingsverband van verschillende organisaties, die ouders van jonge kinderen willen stimuleren om met hun jonge kinderen te spelen.

De Tovertuin organiseert sedert 2015 prikkelruimtes waar jonge kinderen (0-3 jaar) samen met hun ouders en andere kinderen spelenderwijs hun interesses en hun leefomgeving kunnen ontdekken. Daarnaast vinden ouders er in de uitwisseling met andere ouders antwoorden op hun vragen rond spel en opvoeden.

Voortaan kan dit nu ook wekelijks op dinsdag van 8u30 tot 11u30 in de Ardooise-steenweg 39. Een bewuste keuze van het dagcentrum. Gezinnen met jonge kinderen die nu al begeleid worden in de Trompet, kunnen op die manier immers doorverwezen worden naar de werking van de Tovertuin als versterking van hun netwerk tijdens en na afbouw van de begeleiding. Daarnaast kunnen gezinnen hierdoor in de toekomst misschien makkelijker de stap zetten naar extra ondersteuning vanuit de Bijzondere Jeugdzorg, als dit nodig blijkt.

Uitgelichte berichten