Eilandvaarder

Een maatschappij waarin iedereen gelijke kansen én de ruimte krijgt om die kansen te ontplooien is een mooi uitgangspunt. Mensen samenbrengen in één positief verhaal is dan ook de missie van ‘Eilandvaarder’.

'Eilandvaarder' organiseert elk jaar een aantal projecten waarmee we jongeren en de maatschappij dichter bij elkaar brengen. Zo was er in het verleden een fototentoonstelling, cureerden we onze eigen Street Art Expo, enz. Dit jaar brengen we Roeselaarse jonge makers samen met lokale kunstenaars, die hun atelier voor hen open stelden. Samen geven ze een artistiek antwoord op de vragen waarmee jongeren worstelen, vertaald in verschillende kunstdisciplines : monumentale kunst, metaal, fotografie, schilderkunst, klei, glas en graffiti.

De expo vindt plaats op het stationsplein in het voormalige Vonk-pand en loopt van 23 tot 30 juni. Elke dag van 10 tot 16 uur of op afspraak. De toegang is gratis.


Volgend jaar komen we terug onder dezelfde naam, maar met een andere invulling.

Uitgelichte berichten