top of page

Twee wordt drie

Vanaf 1 oktober start de cluster Langdurig Verblijf (JHR) met een nieuwe tienerwerking. De oudste jongeren zullen er voortaan op weekdagen na schooltijd tot het slapengaan kunnen vertoeven in eigen lokalen. Op de nieuwe naam voor de deelwerking is het voorlopig nog even wachten ...

Groepswerk in de Bijzondere Jeugdzorg wordt steeds meer een zaak van individuele aandacht en opvolging. Leefgroepen van tien of meer jongeren zijn bijgevolg niet langer aan de orde. Met de opsplitsing van twee naar drie leefgroepen, is de maximumbezetting per groep voortaan 8 kinderen/jongeren. Zo kunnen ze bovendien ook eten, spelen, studeren en begeleid worden samen met en tussen leeftijdsgenoten.


De opdeling in drie groepen geldt voor schooldagen, maar zal ook zoveel mogelijk worden gehandhaafd tijdens vakantieperiodes. Op andere momenten (slapen, ontbijten, weekends,..) verblijven deze jongeren in hun huidige groep (respectievelijk de Tremel en ’t Hofke).


Om een vast team voor de tienerwerking te kunnen vrijwaren, dienden uiteraard enkele verschuivingen in de teamsamenstelling van de Tremel en 't Hofke te worden doorgevoerd. De nieuwe teams gaven op de toeleidingsmomenten alvast blijk van een grote dosis energie.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page