top of page

En de naam is ...eTap.

Zoals in de nieuwsbrief van september al te lezen viel, ging op 1 oktober de nieuwe tienerwerking binnen de cluster Jeugdhulp Roeselare van start . Was de inhoud van de werking doorgesproken, dan was het nog even wachten op een naam. Bij deze, de jongst telg van onze vzw luistert (enfin, dat hopen we) naar de naam eTap.

Laat u niet in verwarring brengen door de spelling : de hoofdletter 'T' staat voor Tieners als doelgroep. Geen Angelsaksische bijklank dus, maar gewoon zoals in een rittenkoers.

Binnen het kader van langdurig verblijf wordt de tienerwerking gezien als een onderdeel van het hulpverleningstraject dat deze jongeren afleggen. Meestal start hun traject in een leefgroep en leidt naar een vorm van zelfstandigheid (TCK of CBAW). Natuurlijk soms ook tot een terugkeer naar huis, al is een volledige terugkeer binnen deze doelgroep niet zo vanzelfsprekend.


Met de nieuwe naam en dito ruimtes zijn meteen alle randvoorwaarden vervuld voor een gestage en gezonde ontwikkeling van deze nieuwe werking.


Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page