top of page

Missie & visie 2.0

Tijdens de personeelsvergadering (18/02) werd de nieuwe missie & visie van vzw Onze Kinderen toegelicht aan alle medewerkers. Voor deze versie 2.0 werd de aanzet gegeven tijdens de tweedaagse van directie, coördinatoren en stafleden in mei vorig jaar.

Het is onze missie om jongeren en hun gezinnen te begeleiden zodat ze de regie over hun leven meer in handen kunnen nemen. De noden, mogelijkheden en eigen keuzes van de cliënten, met respect voor anderen, staan hierin centraal.

Bij ons staat de cliënt centraal.

We vinden een open ontmoeting essentieel. Verbinding met zichzelf en met anderen herstellen, versterken of verduidelijken is de kern van onze professionele opdracht.

We hechten groot belang aan de diversiteit in ons aanbod. In dialoog met de jongeren en hun gezin organiseren we een traject op maat dat zoveel mogelijk afgestemd is op hun krachten en noden.

Personeel is ons belangrijkste kapitaal.

We stimuleren en ondersteunen groei en ontwikkeling van medewerkers. In ons personeelsbeleid hanteren we dezelfde waarden als in de omgang met cliënten: gedeelde regie over de eigen werksituatie, verbinding met collega’s binnen en buiten de vzw, diversiteit in de manier van werken.

Maatwerk vereist een grote mate van verantwoordelijkheid op de werkvloer. We kiezen voor gedeeld leiderschap waarbij ieder personeelslid mede-eigenaar is van een deel van de organisatie.

Het is een blijvende uitdaging om ons hulpverleningsaanbod op de veranderende hulpvraag van de cliënten af te stemmen. Daarom gaan we voor duurzame innovatie.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page