top of page

Studio Orka op bezoek

In samenwerking met De Spil organiseerde Studio ORKA op de terreinen van vzw Onze Kinderen begin April de productie 'Inuk'. Alle voorstellingen waren uitverkocht.

'Inuk' betekent ‘echte mens’ in het Inuktitut, de taal van de Inuit. Het verhaal speelt zich af in een tot hotel omgebouwde elektriciteitscabine. Ooit was het een bloeiende zaak, maar inmiddels is het hotel in verval geraakt. Gasten komen er al lang niet meer. Het verhaal begint op het moment dat er een hevig onweer losbarst. Door het onweer stranden een paar ongenodigde gasten in het hotel. Hoewel hun achtergronden erg verschillen, herkennen ze het onderweg zijn in elkaar en delen ze een diepe eenzaamheid.


Omdat studio ORKA het belangrijk en betekenisvol vindt op locatie te werken en de voorstellingen geïnspireerd zijn op plekken waar kinderen leven in omstandigheden waar ze niet onmiddellijk thuis zijn, werden de opvoeringen getoond in bijvoorbeeld tuinen en koeren van asielcentra en centra voor bijzondere jeugdzorg. Zo werd een samenwerking met Onze Kinderen vzw gerealiseerd.


De talrijke bezoekers, zowel volwassenen als kinderen waren laaiend enthousiast over de gespeelde voorstellingen: het verhaal met een wezenlijke thematiek werd prachtig en aangrijpend gebracht, zowel voor jong als oud. Proficiat aan de volledige cast en alle acteurs!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page