top of page

A la Française

Taal bouwt bruggen tussen mensen, dat staat buiten kijf. Bij voorkeur vanuit de twee richtingen. De teams van onze dagcentra in Menen kregen daarom de voorbije weken de kans om hun praktische kennis van de Franse taal bij te spijkeren. Geen overbodige luxe wanneer je werkgebied zich tegen de Franse grens aanschurkt.

O.C. de Steiger, niet toevallig haast letterlijk op de grens met Frankrijk, was zes vrijdagnamiddagen lang het decor voor een minicursus Frans voor de Bijzondere Jeugdzorg. In een losse en ongedwongen sfeer stond niet zozeer de vocabulaire of grammaticale juistheid centraal, maar wel de durf om zich op een verstaanbare manier uit te drukken in de taal van Molière. Onder de enthousiaste leiding van talencoach Ann Streuvels werden de nuances in taal aan de hand van dialogen en casusbesprekingen nog eens opgediept en ingeoefend.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page