Honderd historische Roeselarenaars

Op zoek naar de roots van Roeselare ? In het derde deel van het drieluik werden nu honderd Historische Roeselarenaars samengebracht. Beschreven vanuit getuigenissen van zij die hen kenden als familielid, werknemer, vriend, buur. Unieke verhalen over iconische stadsgenoten. En bovendien ook nog eens ten voordele van onze vzw.

Honderd Historische Roeselarenaars is het resultaat van een samenwerking tussen de Gilde der Erepoorters en Uitgeverij Bibliodroom. Tien auteurs schreven aan het boek mee : Eddy Brouckaert, Bert Crabbe, Charlotte Degezelle, Marieke Debusschere, Thomas Dubois, Koen Kerkaert, Justine Pillaert, Elise Vanhecke, Ignace en Vincent Vanhoorne. Fotograaf Stefaan Beel tekent voor de zwart-wit fotografie.

Met de verkoop van het boek wil de Gilde der Erepoorters twee sociale doelen steunen als eerbetoon aan Jozef Camerlynck, stichter van vzw Onze Kinderen en deken Godfried Oost, stichter van het Mannahuis. Beide eminente figuren zijn trouwens in het boek opgenomen.


Het boek is vanaf 4 december verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel, De Zondvloed, Deleye en AD Delhaize voor de prijs van 26,95 euro.

Uitgelichte berichten
Recente berichten