top of page

Pesten snijdt diep

Deze week is opnieuw een week tegen pesten , naar jaarlijkse goede gewoonte. Ook met vzw Onze Kinderen willen we dit onder de aandacht brengen, want één op de vijf jongeren is slachtoffer van pesten. Velen van hen dragen er heel lang de gevolgen van!

Iedere week leven ontelbare kinderen en jongeren zich uit op school, met hun favoriete sport of in de jeugdbeweging. Maar niet altijd. Pesten is nog steeds één van de grootste problemen in de ontwikkeling van kinderen en jongeren.


Uit onderzoek blijkt dat één kind op vijf in Vlaanderen gepest wordt tijdens hun jeugd. Bijna één kind op twintig heeft er dagelijks mee te maken. (Cyber)pesten blijft tot op de dag van vandaag een hardnekkig probleem.


Maar er is nog meer: ongeveer 1 op 3 Vlaamse jongeren geeft aan niet goed in zijn vel te zitten. Jongeren worstelen met hun psychisch welzijn, waarbij pesten of gepest worden vaak één van de veruitwendigingen blijkt te zijn.


Pesten snijdt diep. Zeker voor wie er indringend en voor langere tijd mee te maken krijgt. De menselijke en maatschappelijke kost loopt dus hoog op.

Voor meer info en allerhande documentatie over de week tegen pesten kun je terecht op www.kieskleurtegenpesten.be.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page