top of page

Een jaar later

Op 14 juni 2019 slaat het noodlot toe wanneer onze directeur Marc Vermeulen totaal onverwacht komt te overlijden. De vzw is in choque : hoe kan dat nu ? Intussen een jaar later. Iedereen is vervangbaar, zoals Marc dikwijls zelf zei. Natuurlijk. Maar toch.

Er staat een jonge eik in het Binnenhof. Ter nagedachtenis aan Marc. Niet toevallig een eik. Wie Marc heeft gekend, zal de keuze begrijpen. En een bloeiende struik. Marc zorgde graag voor wat kleur. En hield ook van alles wat kleur gaf. Ook het bordje erbij spreekt voor zich : if you wonna walk fast, walk alone. If you wonna walk far, walk together. Een lijfspreuk van Marc.


Of zoals zijn vrouw Lieve het verwoordt :

1 jaar geleden....de rekbaarheid van tijd...

onomwonden en totaal onverwachts kleurden uren, dagen, maanden

volledig buiten de lijntjes....

de tijd tikt anders dan voorheen

Alsof het gisteren was

Draag ik de morgen met me mee!

Ik schrijf je naam in het zand met golvende letters,

wandel nog even aan de vloedlijn....

En zachtjes kleurt de avond

Rood!

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page