top of page

Straks kan men de boom(hut) in !

Als kind praten met een volwassene is lang niet altijd simpel. Al zeker niet als het om praten over jezelf gaat. Een speelse en stimulerende omgeving kan helpend zijn om de drempel te verlagen. Ook al moet men dan wel eerst het laddertje op ...

Een eenvoudige boomhut, in de letterlijke zin van het woord, hadden we al in dagcentrum de Trompet. Als spelelement, hoog in een boom. Deze nieuwe boomhut is een 'indoor' exemplaar, gebouwd in een gespreksruimte. En met een heel ander doel : een gevoelsplek, een plaats om even alleen te zijn, een troostplaats, een kindvriendelijke stek voor een echt gesprek, enz. Het kan straks allemaal éénmaal de hut is afgewerkt en voorzien van een heuse sterrenhemel.


Het idee ontsproot aan het team. De uitwerking was een schoolvoorbeeld van een prima samenwerking tussen een Handige Harry uit het team, deskundige handen uit het atelier en ... helpende handen uit een leefgroep. Voor dit laatste konden we rekenen op twee jongeren van 12 en 14 jaar. Of hoe een tijdelijke personeelsverschuiving met hieruit voortvloeiende kennismaking tijdens de Coronacrisis nog een extra positief gevolg kent. De Trompet heeft straks een eersteklas boomhut en over enkele jaren heeft onze arbeidsmarkt twee sterke arbeidskrachten erbij !

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page