Cirque des Freaks

Een ochtendzon, druppels dauw op het gras. Dansende en springende kinderen. Eén van de kinderen roept dat hij klaar is voor zijn act. Een andere jongen roept vanop de klimmuur dat hij bovenaan is geraakt. De klanken van ouderwets circusmuziek weerklinken in de tuinen van de Tremel en eTap. We zien een klimmuur, verschillende caravans, een circustent, een klimpaal. Een volledig circusdorp was neergestreken in de tuin.

Een week lang konden kinderen en jongeren uit onze leefgroepen binnen dit kader ongebreideld experimenteren. Van ongeschoold, beginnend, onzeker en soms onhandig tot voorzichtige succesjes en een eerste applaus. Maar steeds vanuit ontmoeting, waarbij iedereen de kans kreeg te verbinden en te ontmoeten. Op de laatste dag ontvingen we ook kinderen en jongeren uit andere afdelingen. De week werd afgesloten met een optreden van Woeshdocent Pieterjan en van Cirque Circulair.

Volgend jaar willen we ons festival graag opnieuw organiseren, in een andere vorm maar met hetzelfde doel. Een week van ontspanning in een wereld waarin de jongeren zich kunnen onderdompelen. Als Corona het toelaat, natuurlijk …

Uitgelichte berichten