top of page

Cultuur voor iedereen

Een avondje theater ? Een optreden meepikken ? Vanzelfsprekende activiteiten voor veel jongeren in niet-Corona tijden. Maar niet zo voor de kinderen en jongeren in onze leefgroepen. En dat om verschillende redenen. Met de zgn. Plustickets zorgt De Spil ervoor dat de drempel voor hen een flink stuk lager wordt.

Met het Plusticket schenkt iemand een kaartje voor een voorstelling aan een organisatie die zich inzet voor personen in kwetsbare situaties. Deze organisatie kiest dan een voorstelling uit om met haar cliënten in groep bij te wonen.


Zo gingen we met enkele jongeren van het Freem en eTap naar het Zesde Metaal. Voor velen van hen de eerste keer dat ze een dergelijk event konden bijwonen. Een praatje maken met anderen in de foyer tijdens het wachten, een heuse lichtshow aanschouwen, voelen hoe het is om een opgezweept publiek rond je te hebben enz. Allemaal nieuwe ervaringen die met graagte werden binnen genomen.


Ook de wereld van het theater mochten ze onlangs ontdekken. In een niet zo makkelijk te verteren voorstelling zette een geëngageerd gezelschap een fantastisch beeld neer van een vader met zijn dochter met een beperking. Het leverde meer dan genoeg stof op voor een een boeiend besprek achteraf.


Dank aan De Spil en hun milde schenkers om onze jongeren zo te laten proeven van iets wat anders veelal net buiten hun bereik ligt. Cultuur is immers een poort naar een deel van de maatschappij die ze anders heel moeilijk kunnen ontdekken.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page