top of page

Dagcentra Menen in beweging

Dagcentra de Tamboer en Delta in Menen zetten binnenkort een historische stap : na 28 jaar ruilen ze het grote herenhuis langs de Bruggestraat in voor een nieuwe locatie op het Vander Merschplein.

De Tamboer ging in 1989 van start in de Rijselstraat en verhuisde drie jaar later naar de Bruggestraat. In 1995 kwam Delta erbij. Het huidige gebouw is al een tijdje verouderd en de nood aan nieuwe infrastructuur drong zich steeds verder op.

De nieuwe locatie (hoek Kazernestraat en Vander Merschplein), een voormalige rijkswachtkazerne en tot voor kort eerstelijnsgezondheidscentrum/huisartsenpraktijk ‘De Piramide’, is een grote site met veel bijgebouwen en buitenruimte. De ligging is zondermeer ideaal : dicht bij het centrum, de scholen, de diensten, het station, ..

Momenteel worden er de nodige aanpassingswerken uitgevoerd (keuken plaatsen, ruimtes vergroten, enz.). Tegelijk gaan de teams met veel goesting en enthousiasme aan de slag met het uittekenen van een vernieuwde werking, aangepast aan de actuele noden in de jeugdzorg en de stad Menen. Ten laatste tegen 01/04/21 is de verhuis een feit.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page