top of page

De Atelierkaravaan : voor elk wat wils.

Op 30 augustus landde de eerste editie van de Atelierkaravaan in vzw Onze Kinderen : een bont decor waarin ieder zichzelf kon ontdekken en zijn wie men is. Als apotheose van een wekenlang naartoe werken met kinderen, jongeren, begeleiders & vrijwilligers en meteen ook als fijn sluitstuk van de vakantie.

De atelierwerking heeft al enkele jaren een belangrijke plaats binnen het begeleidingswerk in onze vzw. Vanuit een gemeenschappelijke interesse of activiteit gaan we er samen op zoek naar een authentieke ontmoeting. Via het samen doen, wordt (ogenschijnlijk terloops) ook geraakt aan wat hapert. Zowel de activiteit op zich als de interactie met de ander(en) dragen hiertoe bij.


De grote vakantie, met een zee aan tijd en ontdaan van (schoolse) zorgen, leent zich uiteraard uitstekend voor een project op iets langere termijn. In juli en augustus organiseerden we daarom enkele ateliers in functie van de 'karavaan'. Begeleiders, jongeren en vrijwilligers vonden elkaar in het samen knutselen en verkennen. Er werd volop gehamerd, gezaagd en gezweet, maar ook veel gelachen. En met mooie loungebanken als resultaat.


Op 30 augustus was het dan zover. Jongeren hadden er naar uitgekeken, begeleiders hadden hun groepen warm gemaakt en ook ouders waren van de partij. Het werd een leuke middag waar iedereen 'zijn/haar ding' kon doen/vinden in een activiteit of atelier. Er was een schminkstand, nagels werden gelakt, jongeren kregen gekke kapsels, er werden figuren genageld in hout, dakpannen geschilderd, er was een percussieworkshop, pingpong en tafelvoetbal, juwelen maken (onder leiding van een onze vrijwilligers), mensen deden karaoke, er was vrij podium en een kinderfuif onder leiding van een van onze eigen jongeren, enz.

En als afsluiter bovenop nog een echte fuif met DJ Dennis Cartier, die met veel plezier omzeggens iedereen aan het dansen kreeg en liet genieten.


Dank aan iedereen die een bijdrage leverde aan het succes van deze editie.

Ook een extra dank aan de vele vrijwilligers.


Graag zelf ook vrijwilliger worden in onze vzw?

Neem gerust contact op met Greta Bulckaert.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page