top of page

De Warmste Week : 'Act Lab' was erbij !

Als één van de 200 Vlaamse projecten en één van de 6 projecten in de Roeselaarse regio werd de atelierwerking van onze vzw uitgeselecteerd door de VRT voor De Warmste Week van 18 tot 24 december. Niet toevallig, want het thema 'Kunnen zijn wie je bent' past als een handschoen op de doelstellingen van ons nieuw project 'Act Lab'.

Sedert 2014 hebben begeleiders stap voor stap een atelierwerking uitgebouwd als ontmoetings-plaats voor onze kwetsbare kinderen en jongeren. De inhoud van deze ateliers is heel divers en evolueert gaandeweg : een houtatelier, fietsatelier, dansatelier, knutselatelier, enz. 'Tijdens de ontmoetingen in onze ateliers worden de moeilijkheden waartegen onze kinderen en jongeren soms onbewust aanlopen, zichtbaar.', aldus begeleider Brecht van eTap. 'Als begeleider kan je die specifiek terugkerende gedragingen zo heel ervaringsgericht aanpakken.'


Binnen 'Act Lab' willen we nog een stapje verder gaan en de kinderen en jongeren een podium geven. 'Hier willen we hen een ruimte bieden om hun ware identiteit een plaats te geven en zichzelf te laten zien aan de maatschappij en de wereld rondom. ' zo verduidelijkt Brecht.


Voor het volledige artikel, zoals verschenen in de Krant van West-Vlaanderen van 17 december, klik op deze link.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page