Everyday hero

Het secretariaat in OK verzet heel wat onzichtbaar werk en is een belangrijke spil in onze werking. Tine, Chantal , Conny en Hans geven het beste van zichzelf. De secretaressedag op 15/04 gaf ons de gelegenheid om even bij hun opdracht stil te staan. We gingen langs bij Hans Dewachtere, onze secretaris tussen de secretaressen.

Van het voetbal naar het klooster?

Hans, 55 jaar, werkt sinds 1 januari 1998 in onze vzw. Hiervoor was hij actief als secretaris bij KSV Cercle Brugge en deed dit met hart en ziel. Toen de vereniging echter degradeerde naar tweede klasse, en hierdoor bezuinigen in het vooruitzicht werden gesteld en tegelijk ook zijn gezin uitbreidde, ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. En deze vond hij in onze vzw.

Ik zal mijn eerste werkdag, 2 januari, nooit vergeten! Met enkel Geert Vercauteren, Christa en ikzelf was het hier rustig en verlaten en ik had het gevoel in een klooster terecht te komen’. Hij zou zijn mening echter snel bijstellen.


Een afwisselende job in een complementair team

De hoofdtaak van Hans bestaat uit het voorbereidend werk in opdracht van Vicky, zodat zij de o.a. de jaarrekeningen kan opmaken. Daarnaast verzorgt hij samen met Chantal & Conny (al meer dan 20 jaar) en Tine het onthaal. 'We zijn complementair en ondersteunen elkaar. Met een flinke portie humor worden hier vele zaken gerelativeerd. De sfeer is goed en de job afwisselend. Ik ben dus blij om hier in een sterke en competente vzw te kunnen werken.'


De veranderingen …

Hans zag in de voorbije 22 jaar veel veranderen. 'Vroeger was het secretariaat zowat de draaischijf van de vzw en was er veel onderling contact met het personeel. Wij waren het luisterend oor voor begeleiders, logistiek en staf. Horen, zien en zwijgen was belangrijk. Iedereen kon bij ons terecht met een vraag of om zijn hart te luchten. We waren de spons van de persoonlijke frustraties'.

Door de digitalisering en de verdere functieopsplitsing ging er veel contact met het personeel verloren. En dat ervaart hij als een verlies. Gelukkig worden we door onze huidige directeur facility dan weer meer betrokken in het samen nadenken over het beleid en onze taak. Dit waarderen we heel sterk.'

Sinds enkele jaren is Hans ook vakbondsafgevaardigde. Hij wil vooral de signalen die hij opvangt op de werkvloer mee helpen vertalen naar directie.


Passie voor ... muziek

Oorspronkelijk wou Hans eigenlijk onderwijzer worden. Hij startte daarom de opleiding, maar kon deze evenwel niet verder zetten en besliste dan om een graduaat boekhouding te volgen.

Muziek is zijn grote passie. Hij volgde slagwerk aan de Stedelijke academie en is dirigent van de drumband uit Izegem, Kuurne en Ardooie. Deze passie oefent hij samen uit met zijn partner Birgit, die net als hijzelf 3 kinderen heeft en met wie hij samenwoont in Izegem.

'Muziek en feest horen bij elkaar. Vroeger waren er regelmatig initiatieven voor het personeel. Dat zorgde voor verbinding en mooie herinneringen. Hopelijk komen die dagen ooit terug.'


In naam van alle collega’s, willen we Tine, Chantal, Conny en Hans hartelijk danken voor hun dagelijkse inzet en hun warm onthaal. Trouwens, dat luisterend oor ... dat vinden we nog steeds bij jullie !!
Uitgelichte berichten
Recente berichten