top of page

Het is zover

Vergeet het vuurwerk, de heilsdronk en de goede voornemens die klokslag middernacht, naar goede gewoonte, weerklonken in de regio en ver daarbuiten. Met de eerste vuurpijl verdween immers de naam 'vzw Onze Kinderen' uit het hulpverleningslandschap. Enkel de naam, welteverstaan. De cliënten, medewerkers en bijhorende geëngageerde werking in onze gekende gebouwen gaan immers verder onder de naam 'Xplo vzw - campus Roeselare'.

Al meer dan drie jaar timmerden we aan de weg naar een intensieve samenwerking tussen vzw Onze Kinderen, vzw De Korf (Kortrijk) en vzw O2 (Wervik). Zie eerder artikels : vzw OK, O2 en de Korf gaan samenwerken (13/11/19), Xplo vzw is (straks) een feit (16/05/22) en Xplo vzw is een feit (29/09/22). Met de fusie van onze drie organisaties willen we immers (nog) betere antwoorden kunnen bieden op de snel evoluerende realiteit van de jeugdhulp. En dit zowel naar cliënten als naar medewerkers toe.


Op korte termijn verandert er in de praktijk niet zoveel. De verschillende deelwerkingen, zoals deze vandaag worden georganiseerd op de campussen Kortrijk, Wervik en Roeselare (Rumbeke, Roeselare, Ingelmunster & Menen) blijven op de gekende professionele en gedegen manier actief. In eerste instantie ligt de focus immers op de afstemming van de administratieve en financiële structuur van de fusieorganisatie. Pas daarna kan verder gewerkt worden aan de inhoudelijke uitbouw.


In de tussentijd zal de naam 'vzw Onze Kinderen' (evenals de benamingen 'vzw de Korf' en 'vzw O2') langzaam uit het landschap verdwijnen. Eerst uit de officiële documenten, daarna ook uit alle publicaties en afficheringen. Om in de volksmond ongetwijfeld nog enkele jaren, of misschien wel decennia, te overleven. Maar ook daar is niets mis mee.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page