top of page

Daar gaat ze (bijna) ...

Met 'de dag van de schoonmaak' als aanleiding, praten we dit jaar met Maureen Santy. Al jaar en dag verbonden aan onze vzw. Maar helaas niet voor lang meer, want haar pensioen lonkt. Op 28/09 zal ze voor de laatste keer de (haar) werkvloer betreden. Daar gaat ze… (bijna).

Een carrière van méér dan dertig jaar, dat kan tellen...

Ik ben in februari 1987 begonnen in de toenmalige leefgroep Onze Jongens, waar ik instond voor de algemene logistiek. Daarna volgden 't Hofke, de Tremel, het Paviljoen (nu ’t Freem) en de Brink. Log-in, waar ik nu mijn carrière afsluit, heb ik elf jaar geleden mee mogen helpen op starten. Tussendoor werkte ik ook nog in de toenmalige centrale keuken. Daar kookten we zowel voor de afdelingen, waarvan begeleiders met een karretje het eten kwamen ophalen, als voor de medewerkers van het hoofdgebouw, het secretariaat en de technische dienst.

Opvallend, je bent steeds in onze vzw gebleven...

Een fijne werksfeer is voor mij heel belangrijk en ik heb het geluk gehad om steeds toffe collega's rond mij te hebben. Bovendien was de job altijd erg gevarieerd. Het feit dat ik zelf ook in Rumbeke woon en dus met de fiets kon gaan werken, hielp natuurlijk ook wel.

Wat heb je zoal zien veranderen doorheen de tijd ?

Ik merk vooral een groot verschil in omgang met de jongeren. Vroeger, in de beginjaren, was alles zeer strikt en streng. Er waren algemeen geldende regels waar de jongeren zich moesten aan houden : om zes uur stipt aan tafel, stil zijn tijdens het eten, geen gsm gebruik, enz. Nu krijgen jongeren veel meer vrijheid, ze hebben meer zeggenschap in hun traject.

Is er een specifiek verhaal dat je zal bijblijven ?

In Log-In arriveerde een jongere die op 6-jarige leeftijd begeleid werd in de Brink, waar ik toen werkte. Bij mijn vertrek naar Log-In gaf ik hem een briefje om hem succes toe te wensen in zijn verder leven. Bleek dat hij, zoveel jaar later, dat briefje nog steeds had! Zo'n moment, daar geeft een goed gevoel, daar doe je het voor.

Hoe zal je leven er straks uitzien na 28 september ?

Ik ga vooral verder genieten van het leven, samen met mijn man Eddy : af en toe eens op reis, tijd doorbrengen met familie en vrienden. En thuis ook wat werken, natuurlijk. Daarnaast wil ik mijn hobby fotografie terug opnemen. Tien jaar geleden volgde ik een cursus, maar ik heb dat al die tijd wat links laten liggen. Straks heb ik er eindelijk tijd voor.

Wat wil je graag nog meegeven?

Aan mijn opvolger dat je in Log-In gewoon jezelf kunt zijn en altijd mag opkomen voor je mening. Het belang van zo gewoon als mogelijk om te gaan met de jongeren : open, recht voor de raap en duidelijk in wat ze wel en niet van je kunnen verwachten. Dat werkt het best.

Aan de organisatie het belang van af en toe samen te komen met alle logistieke medewerkers. Om ideeën uit te wisselen, kooklessen te volgen, bij te babbelen, enz. Op die manier vermijd je eilandjes, leer je elkaar beter kennen en kun je ploeg vormen over de afdelingen heen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page