top of page

Laat het verleden een springplank zijn, geen hangmat!

Neen, bovenstaande spreuk hebben we niet zelf verzonnen. Dat deed de Amerikaanse dichter Ivern Ball vorig eeuw al. Dus geen geweeklaag of treurmars op donderdag 16/02 tijdens de jaarlijkse medewerkersbijeenkomst, waarin we met zijn allen afscheid namen van 'vzw Onze Kinderen'. Onze nieuwe naam doet immers geenszins afbreuk aan waar we steeds in zijn blijven geloven en waar we voor staan. Nu en in de toekomst !

Nog een laatste keer mocht het pupiter met logo van 'vzw Onze Kinderen' op het podium worden gehesen voor een bijeenkomst, die dus meer dan ooit in het teken van verleden-heden-toekomst stond.


Een sterk aangegroeide ploeg van enthousiaste vrijwilligers verscheen als eerste in de spotlights.

In een vloeiende beweging werd vervolgens tijdens 'Helder 2.0' onze rijke geschiedenis gekoppeld aan huidige en toekomstige projecten & plannen : onze recentste afdeling sHift (zie ook link), de hervorming van onze ambulante werking in Roeselare & Menen en ook de toekomstplannen van onze (op Xplo-niveau uitgebreide) ondersteuningsmodule passeerden op het podium voor een korte update. Ook de vele investeringen op facilitair vlak kregen enige toelichting.


Een terugkoppeling van de resultaten van de bevraging psychosociaal welzijn, met de daaraan gekoppelde actiepunten, ging het hoofdstuk 'feestneuzen' vooraf : de jubilarissen, zij die zich dubbel plooiden bij de opstart van Xplo en ook diegenen die een punt zetten na een verdienstelijke carrière op onze campus kregen allen een oververdiend en enthousiast applaus.


Tenslotte nam het feestcomité iedereen op sleeptouw voor een gevarieerde en passende ommegang langs sprekende en betekenisvolle plaatsen & personen, waar afscheid genomen werd van vzw Onze Kinderen in woord en daad. Eind juni staat nog een 'RIP VZW'-kwis voor de medewerkers geagendeerd, waarmee we het afscheidsritueel definitief afsluiten.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page