top of page

Make-over: de vzw-editie

Een totale make-over is voorlopig niet aan de orde, maar een opfrissing van het hoofdgebouw drong zich wel op. Het is een uitdaging om het gebouw uit 1958 met beperkte middelen een uitstraling te geven die meer in overeenstemming is met het DNA van de vzw en die een aangename (werk)omgeving vormt voor ieder die hier over de vloer komt.

Er werd nagedacht, gebrainstormd, gefantaseerd en uiteindelijk kon er ook worden gecreëerd en gepresenteerd. Sleutelbegrippen waren openheid, zorg, warmte, goesting, enthousiasme, verbinding, energie en identiteit. Stapsgewijs worden kleine veranderingen aangebracht die ‘the look and feel’ van het hoofdgebouw moeten transformeren; van het onpersoonlijke en gedateerde instellingsverleden naar een hedendaagse en energieke organisatie voor jeugdzorg.


Een kleine greep uit de veranderingen: de personeelsgroepsfoto toont de echte gezichten van de vzw. De raamschilderingen zijn een speelse toevoeging aan de statigheid van het gebouw en zijn prikkelend naar de buurt en passanten. De gangen en de wachtruimte kregen een frisse en hedendaagse aankleding. Planten zorgen voor groen en leven. Net zoals alles in de vzw is ook dit project een ‘work in progress’.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page