top of page

Philippe & co have left the building

Zondagmorgen vertrokken Philippe Malysse, Jozef Verbrugghe en Jessica Bolle vanuit Rumbeke voor hun 1.000 kilometer lange sponsortocht 'Stappen voor een Toekomst'. t.v.v. vzw Onze Kinderen. Wij, en met ons veel van hun familie en vrienden, zwaaiden hen uit.

Na vele maanden van voorbereiding, niet in het minst in het teken van het verwerven van sponsorinkomsten, draaide de neus van de camper deze morgen eindelijk richting Saint Jean-Pied-de-Port voor een rit van ruim duizend kilometer. Vanaf dinsdag worden de stapschoenen aangebonden, te beginnen voor een 'tripje' over de Pyreneeën, om op 11 augustus een tussenstop te maken in Santiago de Compostella. Vervolgens gaat het met de camper tot even buiten Porto, waarna weer vrolijk verder gestapt wordt om te eindigen in Midões (Portugal), waar ze op 23 augustus hun blijde intrede zullen maken.

Onderweg sluiten verschillende medestappers aan, o.a. jongeren en begeleid(s)ters van onze vzw, meer bepaald vanuit TCK het Klinket en Trajectbegeleiding Log-In.


Met deze tocht zijn Philippe en Jozef niet eens aan hun proefstuk toe. Vier jaar geleden fietsten/wandelden ze reeds vanuit Deerlijk tot in Santiago de Compostella. Een sponsortocht voor La Trao (ondersteuningsmodule van onze vzw) die toen maar even het fenomenale bedrag van 35.000 euro opleverde. De keuze voor Midões als eindpunt is dan ook niet toevallig. Dit kleine gehucht, zo'n vijftig kilometer ten noordoosten van de universiteitsstad Coïmbra, vormt immers al enkele jaren het decor voor 'La Trao Xtra', een individueel time-out project van vzw Onze Kinderen. Meer informatie over dit project vind je hier.


Wie de tocht van Philippe & co wil volgen, kan terecht op de facebookpagina van Stappen voor een toekomst via deze link.Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page