top of page

Vele handen maken het werk licht.

Méér handen op de werkvloer zijn noodzakelijk. Maar ook in de kippenren. En als daar dan plots zomaar twintig(!) helpende handen bijkomen, dan is dat aardig meegenomen om eindelijk te doen wat we reeds enige tijd hadden gepland. Met expliciete dank aan zakenkantoor Deloitte!

Atelierwerking loopt als een rode draad door onze cluster en daarvan is het dierenatelier er één van. Dit vraagt echter een doordachtere aanpak van ons bestaande dierenpark met respect voor zowel de dieren als de jongeren.


Een eerste stap was een ander én beter onderkomen voor onze geit zoeken, maar ook onze huidige kippenren een betere plaats in dit geheel geven. Concreet diende de oude kippenren afgebroken te worden en tegelijkertijd een nieuwe opgebouwd. Daarnaast was er heel wat opruimwerk rond het oude geitenpark en de bestaande moestuin. Met andere woorden, heel wat werk voor te weinig handen.


Het aanbod van de werknemers van de kantoren Deloitte kaderde in een regionaal aanbod naar allerlei voorzieningen toe en betekende concreet dat zij hun vrijdagnamiddag vrij maakten om daadwerkelijk mee te helpen. Een twintigtal enthousiaste ‘boekhouders-handen’ leverden prachtig werk. Hun interesse in onze werking was een pure meerwaarde in de korte samenwerking.

De cakes die onze jongeren hen graag hadden aangeboden voor het gedane werk, waren net niet op tijd klaar, maar daar hadden de jongeren zelf niet meteen spijt van.


Het werd een geslaagde namiddag dankzij de ondersteuning van het atelier, enkele begeleiders en de extra aanwezigheid van de vrijwilligers van Deloitte.

Onze inwonende kippen konden onderwijl genieten van een dagje uit. Het is tenslotte geen gesloten voorziening.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page