top of page

Zeg het met ... modder

De vibe van een obstacle run is met weinig te vergelijken. Klimmen, klauteren, duiken, sluipen en met kluiten modder verderlopen. Elkaar helpen en motiveren bij het trotseren van muren en sloten. Een wij-gevoel dat aanstekelijk werkt en nazindert in de leefgroep. Jongeren en begeleiders van dagcentrum de Tuba besloten het aan den lijve te ondervinden...

VOOR NA Juni 2022 Hoe het begon : onder de professionele blik van een echte personal trainer (Alexander Vanwalleghem & zijn team) gaan we dapper van weegschaal naar crosstrainer voor een bodyscreening en uithoudingstest. Het vertrekpunt voor een gedurfde uitdaging: finishen op de Highlandrun te Westouter. Voortaan geen twijfel meer over de invulling van het woensdagnamiddagprogramma in het dagcentrum: trainen! Krachttraining in het Geitepark, fitnesslessen in het Mercure Hotel, tennissen en aquagym. Kortom, een brede waaier aan sporten waarin jongeren en begeleiders samen aan hun conditie, doorzettingsvermogen en teamspirit. En daar kon een snikhete zomer geen verandering in brengen. Zelfs enkele ‘ex-Tubanen’ vonden hun weg naar de trainingen.

2 oktober 2022 De dag van de waarheid. Lopen, klimmen, kruipen, koud krijgen, ploeteren door modder- en ijsbaden en weer doorgaan: De Highlandrun van 6 kilometer bleek een taaie uitdaging te zijn. Aangevuurd door de coach en aangemoedigd door familieleden verschenen we aan de start van de ondertussen legendarische hindernissenloop in het Heuvelland. Voor enkelen een blij weerzien met een obstakelrun, maar voor veruit de meesten hun vuurdoop. Iedereen trotseerde de zware en spectaculaire hindernissen op eigen tempo en manier. Een meer dan geslaagde apotheose na de intense training. Glimmend van trots, al was dit dan voornamelijk figuurlijk (zie foto 'NA').

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page